Find it, fix it, leave it alone!

Ga gezond de zomer in!

04-04-2016

De eerste zomerse lentedagen liggen alweer achter ons. Voor de gemiddelde Amsterdammer vormt dat meestal hét startsignaal om en masse de warme woonkamer te verruilen voor sportieve buitenactiviteiten. Volgens Osteopathie Lindeman is dit dan ook een uitgelezen moment om enkele tips te geven voor het voorkomen van sportblessures.


Zorg voor kwalitatief materiaal
Indien u uw hardlopen activiteiten weer op wil pakken zorg er dan ook meteen voor dat uw hardloopschoenen up-to-date zijn. Veel blessures ontstaan door dat er te veel slijtage zit op de zool van de schoen die het jaar daarvoor al versleten was. Ook het contrefort van de schoen heeft aan stevigheid verloren. Blessures als springschenen en hielspoor liggen op de loer.

Zorg voor een gedegen opbouw
Begin dit jaar niet met de afstand waar u vorig jaar geëindigd bent. Het advies is om op ongeveer 40% van de intensiteit te starten van het jaar ervoor. Verhoog elke week de intensiteit met 20%. Op deze manier zit u binnen een maand al op uw niveau van vorig jaar en heeft u nog een hele zomer om uw conditie verder uit te bouwen.

De cooling-down is minstens zo belangrijk
Natuurlijk is een warming up essentieel. Maar veel mensen vergeten de misschien nog wel belangrijkere cooling down. Alleen wat rekoefeningen doen na uw sportactiviteit is niet genoeg. Probeert u na 1 uur aan intensieve sport activiteit minimaal 5 minuten een cooling-down te doen. Voor anderhalf uur sporten 7,5 minuut enzovoorts. Doe de cooling down op 30% van de gemiddelde activiteit en verhoog de laatste 30 seconde weer even tot 60% alvorens te eindigen met enkele rekkingsoefeningen.

Check-up
Het is tevens altijd verstandig om een check-up te laten doen bij de praktijk. Wanneer enkele blokkades van het lichaam worden behandeld zult u veel minder risico lopen op sportblessures. U kunt eenvoudig bellen voor een afspraak naar 06 2439 3070. Deze check-ups worden het liefst dezelfde week nog ingepland.

 

 

 

 

 

 

Wat verder binnen de praktijk….

Zuid-Afrika.
Na 3 maanden geleefd en gewerkt te hebben in Kaapstad is praktijkeigenaar Remco Lindeman weer terug in Amsterdam en heeft zijn werkzaamheden in de praktijk met veel enthousiasme weer opgepakt. In de 3 maanden in Kaapstad heeft Remco onder andere gewerkt bij de lokale voetbalclub Ajax Cape Town om zijn expertise in de behandeling van sportblessures te vergroten. Via deze weg wil hij ook graag zijn twee collega’s Frans van der Wier en Wietske Boswijk bedanken voor hun inzet de laatste 3 maanden.

Met gezonde groet,

Osteopathie Lindeman
Rooseveltlaan 78
1078 NM Amsterdam

Mail: info@osteopathielindeman.nl
Tel.: +31 624 393 070
Web: www.osteopathielindeman.nl
Facebook: Osteopathie Lindeman
Twitter: @osteolindeman


http://www.osteopathielindeman.nl/images/headers/header_0_1.jpg


Terug naar overzicht

  • Osteopathie Lindeman
  • Praktijk Amsterdam Zuid
  • Rooseveltlaan 78
  • 1078 NM Amsterdam
  • Praktijk Amsterdam Centrum
  • Valkenburgerstraat 188e
  • 1011 NC Amsterdam
  • [T] +31 (0)20 26 141 99
  • [E] info@osteopathielindeman.nl