Waarom werkt osteopathie zo goed bij hoofdpijn?

Er zijn verschillende type hoofdpijnen. De meeste mensen hebben echter last van 2 type hoofdpijn. Spanningshoofdpijn of migraine. De oorzaak van hoofdpijn wordt vaak gevonden op andere plekken dan waar u de pijn ervaart. Spanning in de nek, schouders of rug zijn meestal de reden dat de spanningshoofdpijn ontstaat. Want alle lichaamsdelen zijn namelijk verbonden met het hoofd.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn vindt zijn oorsprong dus vaak rond het kaakgewrichtde nek, schouders, schedel, of borstwervelkolom. Doordat er blokkades zitten in het lichaam komen bepaalde nekspieren op spanning. Hier kunnen veel verschillende klachten door ontstaan.
Zoals: -uitstraling naar het achterhoofd
-Uitstraling naar de slapen
-Uitstraling naar het voorhoofd
-Uitstraling naar de kaak
-Een zwaar en vermoeiend hoofd
-Druk achter de ogen
-Misselijkheid en duizeligheid.

De osteopaat kijkt breed en systematisch

Om een zo goed mogelijk resultaat te halen gaan we het lichaam van top tot teen onderzoeken. We gaan op zoek naar bewegingsverliezen in het bewegingsapparaat, de organen en de schedelbeenderen. Verder kijken we naar gebeurtenissen uit het verleden. Heeft u wel eens een whiplash gehad, of een hersenschudding? Ook bij contactsporten zoals voetbal, hockey of vechtsporten hebben de nek en het hoofd veel te verduren gekregen. Elk trauma uit het verleden laat zijn sporen na in het lichaam die de osteopaat kan opsporen en behandelen.

Migraine.

De oorzaak van migraine is vaak complexer van aard.  Vaak spelen hormonale processen een belangrijke rol. Vandaar ook dat vrouwen veelvuldiger last hebben van migraine. Vaak ontstaat de migraine als het lichaam niet meer instaat is te compenseren. Met andere woorden: ‘De emmer loopt voor even over.”

Ons doel is te zoeken naar factoren die ervoor zorgen dat uw lichaam zo snel aan zijn maximum limiet zit. Verschillende factoren kunnen hierbij een rol spelen die de osteopaat probeert te diagnosticeren en te behandelen.

Bijvoorbeeld:
-Blokkades in de schedel
-Spanning in de spieren
-Gewrichtsblokkades
-Spanning te hoogte van de organen
-Allergieën
-Voedingsintoleranties
-Verkeerde balans in de voeding
-Stress gerelateerde factoren
-Emotionele spanning.

Na een paar behandelingen merkt u vaak al dat de frequentie en intensiteit sterk afneemt. Het is bij migraine altijd even een zoektocht en soms kan dit 2 tot 3 behandelingen duren. Maar als u hiervoor het geduld kunt opbrengen ervaart u bijna altijd een sterke verbetering van uw ongemak.