Ik heb maagklachten

Wat doet de osteopaat voor je maag

Maagzuur en oprispingen is een veel gehoord probleem. Vaak worden deze klachten erger na het drinken van wijn of koolzuurhoudende producten. Spanning rond het middenrif en de maagingang zien we in de praktijk vaak als belangrijke reden waardoor deze klachten niet overgaan. De osteopaat is de specialist is het ontspannen van het middenrif en het zachtjes mobiliseren van de maag en slokdarm. Op deze manier kan zal de maagregio weer soepel worden en kunnen de reflux klachten minder worden.

Darm invloed op de maag

Als gevolg van gespannen darmen kunnen met name vrouwen last hebben van constipatie. De osteopaat kunt u hierbij helpen. Wanneer de osteopaat met zachte rekkingen het buikvlies en darmvliezen mobiliseert kan de doorbloeding en de peristaltiek verbeteren. Er zullen minder ophopingen in de darmen ontstaan en het ontlasten kan hierdoor vergemakkelijken.  Een opluchting voor uw opgeblazen gevoel!

Stress

Stress op werken hebben we allemaal wel eens. Gelukkig kan ons lichaam nogal wat stress aan. Helaas kan het wel eens zo zijn dan lange periode van stress ervoor zorgt dat het lichaam overprikkeld wordt. Wanneer u last heeft van kaakklemmen, knarsetanden, pijn tussen de schouderbladen of druk op de borst kunt u eens een osteopaat consulteren. Waarschijnlijk speelt stress een belangrijke rol. De osteopaat kan met zijn handen het zenuwstelsel positief beïnvloeden waardoor u meer ontspanning in uw lichaam voelt.

Het dagelijks leven en de werkinvloed

Wanneer we aan het werk zijn functioneert ons lichaam vanuit de stressmodus. Ons zenuwstelsel werkt dan vanuit het orthosymphatische deel van het zenuwstelsel. Onze pupillen worden groter, de spanning in de rug en nekspieren verhoogt en onze ademhaling versnelt. Wanneer we te vaak en te lang in deze modus functioneren kan ons lichaam overprikkeld raken. Er ontstaan dan klachten die u zelf niet goed kunt oplossen. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn, buikpijn of nek en schouderklachten. Samen met de osteopaat kunt u weer balans in uw lichaam krijgen waardoor deze klachten kunnen verdwijnen.